Bli Scout

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när du är 8 år. Du börjar som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Ledare kan du vara sedan hela livet.

Vad gör vi?

På ett vanligt lördagsmöte så kommer man till scoutkåren kl 10:00 och får träffa alla kompisar sen har vi samling runt flaggstången vi får kanske reda på att 2 av mina kompisar har planerat en lek som vi ska leka eller så ska vi kanske göra upp en eld.

Vi tar med oss egen matsäck med kanske en macka och varm choklad.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker som att elda och tälja.

Gå med i vår kår och testa scouting

Du är välkommen när som helst under terminen att komma på ett möte och testa scouting. Vi träffas i scoutstugan udda lördagar klockan 10:00.

Vad är scouterna

Är du mellan 8-9 år?

Så kommer du att vara ”Spårare”

Här är en liten film om spårare

Är du mellan 10-12 år?

Så kommer du vara ”Upptäckare”

En film om Upptäckare

Är du mellan 13-15 år?

Då är du ”Äventyrare”

En film om Äventyrare

Är du mellan 15-18 år?

Dom kallar sig ”Utmanare”

En film om Utmanare

Är du +19 år?

Då vill vi att du ska bli ledare!

Här är lappen:

Skärmavbild 2015-04-23 kl. 12.36.28