Kårens kalender

mån
St Georg
Apr 23 heldag

Den 23 april varje år firar scouter över hela världen Sankt Georgsdagen. Till er som inte vet vad den handlar om så har vi vår film som vi gjorde för några år sedan (https://youtu.be/mtVoAtr5wA8) . Idag tror vi kanske inte längre att drakar finns, men tillfällen att vara modig finns det gott om. Denna dag firar vi traditionsenligt tillsammans med Dösjebro scoutkår. Det blir bland annat märkesutdelning. Ni som har får gärna komma i er scoutdräkt.

St Georg 2017

fre
100% Scout
Sep 21 heldag

21 september är dagen varje år du kan visa att du är scout – 100% scout.

Vi är många och vi är stolta, vi är lika men ändå olika. Målet med 100% scout är att synliggöra Scouterna i samhället, visa att vi är många, finns över allt och är en del av den globala fredsrörelsen.

För att delta i 100 % tar du på dig scoutdräkten i din vardag och visar vänner, bekanta, kollegor och främlingar på stan att du är en stolt scout – 100% scout!

tor
World Scout Jamboree @ West Virginia